Οι εθισμοί των νέων ... δικό μας δημιούργημα


Τα τελευταία χρόνια συνεχώς και αυξάνονται τα προβλήματα στους νέους όσον αφορά τον εθισμό στο διαδίκτυο, στα τυχερά παιχνίδια αλλά και στην παχυσαρκία. Αυτό που οφείλουμε να παρατηρήσουμε όμως είναι ότι όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την έλλειψη της παιδείας στο σχολείο, αλλά και την έλλειψη της διαχρονικής παιδείας. Σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα σκοτώνει τη δημιουργική φαντασία και την πραγματική έφεση μάθησης των παιδιών από την πρώτη στιγμή που έρχεται σε επαφή μαζί τους. Με το πέρασμα των χρόνων αυτό τελικά που αποκομίζουν ολοκληρώνοντας την "εκπαίδευση" τους είναι ότι έχουν εκπαιδευτεί να βιώνουν σε ένα τοξικό περιβάλλον, να μην ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν αλλά και αν ξέρουν να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Έτσι καταλήγουν να "γεμίζουν" το κενό που νιώθουν μέσα τους βρίσκοντας διέξοδο σε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να τους προσφέρει μία εφήμερη ευχαρίστηση.

Η "εκπαίδευση" αυτή καταστρέφει την κριτική ικανότητα και τη δημιουργική έφεση με το να εντάσσει όλους τους μαθητές σε ένα πλαίσιο αναπαραγωγής συγγραμμάτων και ιδεών που να μπορεί να καθοδηγεί σκέψη και πράξη. Ως εκ τούτου δεν παράγονται πολίτες με κρίση, επίγνωση και αυτογνωσία αλλά τελικά πολύ καλά "εκπαιδευμένα" ρομποτάκια που όσα είναι ανταποδοτικά για το καθεστώς με τον τρόπο που εκείνο θέλει -επιστήμονες, δικηγόροι, γιατροί κλπ.- να αφομιώνονται σε συγκεκριμένες θέσεις χωρίς δεν τους αφήνουν περιθώρια ανεξαρτητοποίησης. Όλοι οι υπόλοιποι ψάχνουν απλά να βρουν διέξοδο στο ανιαρό καθημερινό τους πρόγραμμα μετρώντας τον χρόνο μέχρι να γεράσουν.

Ένα κράτος που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους πολίτες του θα ήταν φρόνιμο να εγκαθιδρύσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου θα υπάρχουν σχολεία που θα περιλαμβάνουν τις πιο άρτιες εγκαταστάσεις για την κάλυψη των έμφυτων τάσεων που υπάρχουν στον άνθρωπο για την ανάδειξη της κάθε κρυμμένη δεξιότητας για την αξιοποίησή της. Άλλωστε όλοι το γνωρίζουν ότι οι ενασχολήσεις με τέτοιου είδους δεξιότητες όπως η μουσική, η ζωγραφική, οι κατασκευές και ο,τιδήποτε δημιουργικό προσφέρουν στην ψυχή και στο μυαλό μας ευαιξία με αποτέλεσμα να μπορεί ο εγκέφαλος να λειτουργεί σε ένα όμορφο περιβάλλον με συνεχείς σκέψεις και ιδέες για το σύνολο των ανθρώπων. Μήπως κάποιοι δεν το θέλουν αυτό; Από τον τρόπο που διαχειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό δεν το θέλουν. Το Ελληνόπουλο θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα παιδείας μάθησης, εξάσκησης, προετοιμασίας, εκγύμνασης σωματικής- πνευματικής εντός του σχολείου ώστε να σταματήσει να αναζητεί την ευχαρίστηση αλλού. Δηλαδή θα σταματήσει να χρησιμοποιεί απερίσκεπτα το διαδίκτυο και θα σταματήσει να πνίγει τον καημό του σε παχυντικο τρόπο ζωής ή σε άχαρα παιχνίδια.

Ας δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που τους αρμόζει δημιουργώντας τους αυριανούς πολίτες τόσο υγιείς όσο και η πολιτεία στην οποία θέλουμε όλοι να ζούμε.



ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Ο ΝΟΥΣ ΕΝΘΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΟΠΟΥ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ... ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ;;;